EQUIPAGE IN BALANCE


Equipage In Balance ~ Undervisning

Når hest og rytter smelter sammen, - gennem tillid, balance, lethed, flow og samhørighed..!

Det er det, vi glæder os over, når vi mærker det - og det vi gerne vil opnå, hver gang vi sætter os i sadlen, - uanset hvilken sportsgren, vi er tilknyttet sammen med vores hest. Derfor er samarbejdet hest og rytter imellem så vigtigt, såvel mentalt som fysisk.

Gennem naturlig tonus, smidighed og balance - både for hest og rytter, da det er her magien opstår... 

                                                                                                                                                                 Velkommen til min værktøjskasse...!Undervisning


Undervisningen vil tages udgangspunkt i hele ekvipagen, - her kan både arbejdes fra jorden gennem longering/ arbejde for hånd samt ridning.

Undervisningen vil have fokushestens fysik og mentale mindset, eksteriør og biomekanik, - og du vil lære at bruge din krop uden anspændthed, men i naturlig balance og tonus, hvilket afspejler sig i hesten med samme resultat.

"Less is more" - omsat i handling heart

Da heste er eksperter i at spejle deres omgivelser, - mentalt såvel som fysisk, sætter det store krav til os ryttere. Omkring vores egen kropsbevidsthed og mentale mindset. Måske har vi selv skavanker eller mangler styrke i kroppen, - måske er vi stressede på arbejdet og har derfor ondt i skuldre og nakke..

Uanset årsag, vil hesten ALTID kompensere for rytterens begrænsninger, fysisk såvel som mentalt. 

Derfor er det vigtigt at have fokus på at mærke kroppen, når du rider - ligesom det er vigtigt at have en fair plan for, hvad du gerne vil opnå med din hest.

Da jeg er uddannet instruktør indenfor Centreret Ridning®, undervises især udfra teknikker herfra , hvor der lægges vægt på rytterens balance gennem centrering af kroppen/byggeklodser,  fokus på vejrtrækning/ åndedrættet, bløde øjne samt visualisering og grounding. Samtidig er det vigtigt at fastholde den klare intention om, hvor I som ekvipage er på vej hen - både på banen og med træningen..! 

Det er vigtigt at pointere, at Centreret Ridning® ikke er en sportsgren, men et virkelig brugbart værktøj for dig som rytter, hvadenten du er til jordabejde eller ridning med bid/bidløs, spring, military, dressur, western, langdistance eller skovtur..! 

Hvad kan du forvente...?!


Enhver ekvipage har sine udfordringer...

Med udgangspunkt i min store værktøjskasse som behandler og mentaltræner for både heste og ryttere, vil du som rytter få mulighed for at få nogle praktiske  og unikke værktøjer med dig, som du selv kan arbejde videre med i din egen ridning/træning - og dagligdag.


Lær eksempelvis mere omkring..


- At bryde de mønstre, som blokerer jeres udvikling

- Afbalancering af din hest mentalt såvel som fysisk

- Udvid jeres fælles comfort-zone

- Unikke værktøjer til at optimere og styrke din krop

- Dine ukendte mentale kompetencer og resourcer

- "How to do..." fremfor " What to do.."


Undervisningen tager, -  udover Centreret Ridning®, udgangspunkt i den klassiske dressur, - med inspiration fra den akademiske ridekunst,- afhængig af den fysiske udfordring, ekvipagen har.

Det er mit ønske at du gennem dit arbejde med hesten opbygger et unikt bånd til sin hest med nøgleord som tillid, mod og motivation.

Sammen er I bedst..!

Jeg finder det givtigt at være åben for inspiration og tror på, der kan være gode takter at finde i forskellige grene af ridesporten, - med det mål at sikre en holdbar hest, - også på den lange bane.  

Hvem kan modtage undervisning?


Jeg underviser alle ryttere, uanset niveau - da jeg ved, nysgerrighed og motivation til at blive dygtigere driver værket, - uanset hvor du er med din ridning.

Jeg underviser derfor både børn, skovtursryttere, ryttere med rideangst, ryttere, der rider med rebgrime ,- såvel som konkurrenceryttere og dressurdommere.

Du kan forvente en engageret underviser, der møder dig i de behov, I har som ekvipage - med plads til sårbarhed, tryghed og en tydelig retning for, hvor gerne vil hen som ekvipage.

Jeg har et stort fokus på grundridning = fundamentet for videre udvikling af hesten, som et af de vigtigste byggeklodser i hestens uddannelse, - med nøgleord som lethed, flow og balance hos både hest og rytter.

Derfor er der også plads til både dig, der ønsker en god start med din unghest, - lige så vel som dig, der gerne vil arbejde med detaljerne i øvelserne.

 

Jeg ser frem til at møde jer..!

 ~ Equipage in Balance/ v. Claudette Holm, Møllevej 7, 6920 Videbæk / Mobil: + 45 20 74 40 42 ~