Equipage in Balance

Bag om Equipage in Balance

Navnet er valgt med omhu for at omkranse de aktiviteter, som ligger bag Equipage in Balance.

Disse aktiviteter tager udgangspunkt i de mange uddannelser, som jeg har været så heldig at tilegne mig på min rejse gennem hesteverdenen.

Rejsen startede, da jeg helt tilbage i 1995 arbejdede i Israel på The Therapeutic Ridingclub of Israel,- her jeg red terapihestene, ordnede al udstyr og hjalp med forefaldende arbejde omkring undervisningen... og drømte om en fremtid med heste på fuldtid. I 1997 blev jeg så uddannet Staldmester og drømmen blev realiseret med lederjobs på forskellige rideskoler.

Min første hest, Funder Nørhedes Patrick, som jeg fik med min søster, da jeg var 13 år, - fulgte mig trofast i 20 år - og var min overbærende makker og ven udi ridekunstens svære spæde start.  Jeg fik sidenhen to dejlige dressurheste Bæklunds Miro og Santos, som jeg startede en del dressurstævner på. Min ridekarriere blev lagt i hænderne på Berider Claus R. Nielsen og Bjarne Nielsen. 

Jeg videreuddannede mig til Exam. Hestemassør/ Axelsonss i 2001 og blev i 2002 Agraøkonom med heste som speciale, /( Lederudd. indenfor landbrug), hvorefter jeg blev selvstændig med eget firma i 2003. I 2004 blev CV'et tilføjet Handicaprideinstruktør, hvor jeg var aktiv i et par år.

Derefter gik rejsen til Bornholm, hvor jeg gennem 7 år drev selvstændig virksomhed med hestepension, behandling af heste og undervisning af forskellige ryttere, bl.a. en del landsholdsryttere/ Military. Om sommeren blev der afholdt op til 3 ridelejre årligt for både børn, unge og voksne, - med forskellige teamer med udgangspunkt i deltagernes ønsker og behov. Jeg fik interesse for den akademiske tilgang til jordarbejde og fik spændende værktøjer fra Christina Holmbæck gennem flere kurser årligt. Jeg fik også interesse for Hesteassisteret Terapi og valgte i 2008 at blive Certificeret Eagala udøver, hvor jeg sammen med yderst kompetente kollegaer havde forløb igennem flere år. Min interesse for Centreret Ridning blev vakt gennem to kurser i 2009 , - og da muligheden bød sig, blev jeg i 2012 Certificeret instruktør/ Centreret Ridning og har siden fastholdt min Certificering og store interesse gennem årlige Updates og private lektioner fra Level 4 instruktører.

Inden da flyttede vi fra solskinsøen i 2011 her til det jyske, hvor vi nu bor på vores skønne ejendom. Min store interesse for rytterens indvirkning på hesten, gjorde jeg i 2014 valgte at videreuddanne mig som NLP coach og sidenhen Exam. Fysiugisk massør og herefter flere overbygninger, så jeg i dag kan kalde mig Kropsterapeut og forventer at blive RAB-godkendt dette forår.  I juni 2015  afsluttede jeg Ute Lehmanns' Traineruddannelse/ Horse In Harmony og blev sidenhen i  Juni 2018 Certificeret Manuel Hesteterapeut hos Sidsel Sommer. Derudover har jeg deltaget på et hav af kurser, foredrag og clinics, som alle er hesterelaterede og ikke er plads til at nævne her..

Af nye tiltag er jeg dette år igang med en ny uddannelse / TRE method, som har fokus på nervesystemet, hvor traumer og spændinger kan forløses hos mennesker - og dermed ryttere. Det ser jeg meget frem til at fordybe mig i og gøre brug af. På hestesiden dykker jeg ned i samme emne med fokus på at lære mere om, hvordan hesten selv villigt kan lære at forløse sine spændinger  - og vil selvfølgelig se frem til at dele mine erfaringer med de heste, jeg møder på min vej.

Santos er stadig ved min side, - vi hygger med jordarbejde og en ridetur ind i mellem,- han lærer mig stadig meget og gør mig stadig helt blød i knæene..! En anden dejlig hest, Sunlight - har også fundet sin plads i hesteflokken - og er min nye læremester på ridebanen, indtil den rette unghest dukker op, når tid er. Mon ikke stævnejakken også skal støves af igen..? 

Faktum er : Jeg ELSKER at lære nyt, lære mere, lade mig inspirere - og er helt enkelt meget videnbegærlig og nysgerrig af natur. Derfor er det fantastisk at kunne få lov at møde de bedste undervisere hver dag, - nemlig de dejlige heste og ekvipager, jeg er omgivet af, som en evig inspirationskilde. Tusind TAK for jer heart

Det vil glæde mig at møde dig et sted derude ..!~ Equipage in Balance/ v. Claudette Holm, Møllevej 7, 6920 Videbæk / Mobil: + 45 20 74 40 42 ~