EQUIPAGE IN BALANCE


Horse In Balance ~ Adfærd/ Mentaltræning

Der er ALTID en årsag til hestens adfærd

Hesten er ligesom mennesket præget af arv og miljø, ligesom psyke og fysik konstant infiltrerer hinanden. Disse to kan ikke skilles ad, - hvilket er vigtigt at have i mente, når man træner adfærdstræning.

Derfor er det også vigtigt, at hesten må sige fra - og til, da der skal være plads til alle vinkler i den dialog, vi har med hesten gennem vores omgang, - for at skabe den bedste trivsel for HELE ekvipagen, - fysisk såvel som mentalt.

                                                                                                                              Velkommen til min værktøjskasse..!Hestens adfærd & mentale mindset 


- er vigtigt at kende til med tanke på, hvor hesten kommer fra, - naturen.

Inden den blev valgt som menneskets trofaste og loyale partner - en modig krigshest, hårdtabejdende kørehest i byerne og en vigtig hjælp i landbruget, - og i vore tider som skovturshest eller eksempelvis højtydende atlet på konkurrencebanerne.

Altid har det været vore valg, hesten har måtte acceptere - med det til eftertanke, er det derfor vigtigt at have hestens trivsel i højsædet, uanset om vi tænker opstaldningsformer, træning eller simpel omgang med de dejlige dyr. 

Hesten har 5 sanser: Syn, hørelse, smag, lugt og følesans. Den er et steppedyr, planteæder og byttedyr - ligeledes et flokdyr og et flugtdyr. Hestens hjerne er ikke udviklet på samme stadie som vores, - heste har eksempelvis ikke evnen til at reflektere. De lever i nu'et og reagerer på det, der sker lige nu - og ikke på det, der skete for 20 sek. siden.

Derfor er timing så utrolig vigtigt ved omgang med heste. 

Dette giver sig eksempelvis til udtryk gennem den adfærd, hesten viser, når den 'flygter' for pres, - ligesom den kan reagere på pres ved at kæmpe 'fysisk' - eller resignere/ 'fryse', - hvor hesten viser, den er handlingslammet.

Alle reaktioner kan ske ved såvel psykisk som fysisk pres, - derfor er det vigtigt at undersøge, hvorvidt en reaktion skyldes fysisk ubalance/ eks. blokeringer i nervesystemet eller en låsning i kroppen, som kræver behandling - eller et mentalt pres, som hesteejeren/rytteren er villig til at være selvreflekterende over,- undre sig og ønske at kende årsagen til.  

Horse In Balance - HIB


Horsemanship - med omtanke!

Lær at omgåes din hest uden dominans, men gennem klar kommunikation.  

Bliv en tydelig, vedholdende  - og blid partner, der lytter til den dialog, hesten fører med dig, - så er vejen banet for positiv udvikling..!

Lær at se, hvordan hesten selv beroliger sit eget nervesystem - og giv plads hertil.

Lær at lede din hest gennem blide signaler og klar intention,  hvor du som udgangspunkt ikke behøver noget andet udstyr end det, du har ved hånden. 

Der tages altid udgangspunkt i de udfordringer, du har med din hest, eks. trailerlæsning, smedebesøg, generel håndtering, longering, håndtering af ponyer for børn etc. Derfor er HIB både for børn og voksne, - ponyer såvel som heste, begyndere såvel som øvede..!

Gennem 'Less is more', vil du opleve, hvordan udviklingen tager fart - netop fordi du lytter  - og ser din hest..!

Da der netop er tale om en tovejs-kommunikation,  tages også udgangspunkt i 'Calming Signals', som er den måde hesten viser, den beroliger sit eget nervesystem.

Hesten har mange måder at berolige sit nervesystem på, - ved at have kendskab til disse og anerkende dem i træningen af hesten, vil du have de vigtigste værktøjer til at hjælpe din hest, - så den ikke blot er en lydig hest, men en villig hest..!

 

Jeg vil se frem til at møde jer på vejen.. heart

Hvad kan du forvente..?!


Gennem enkle, effektive teknikker vil målet være at skabe et bånd mellem dig og din hest, - hvor tillid, ro, anerkendelse - og begejstring får lov at få meget plads..! 

Det er vigtigt her at implementere både rent praktiske signaler, men ikke mindst også med base i det mentale mindset.

Heste er enormt gode til at aflæse alt i omgivelserne, - og spejler sig i stemningen, miljøet og det verbale sprog omkring dem.

Dette er et vigtigt element for et givtigt læringsmiljø, som du kan sammenligne med miljøet i et klasseværelse eller på en arbejdsplads, hvor trivslen er i højsædet. Her er nemlig plads til udvikling..!

Derfor vil du gennem forløbet få fokus på din egen - og hestens kropsbevidsthed, opleve jeres mentale komfort-zone vokse sammen - og hver for sig, mærke motivationen vokse - og se de små succes'er vokse sig større!

Det handler altså ikke kun om teknikker og signal-indlæring, men i ligeså høj grad din intention og det mindset, der ligger forud for opgaverne.

Her vil der i undervisningen inddrages værktøjer fra Centreret Ridning®, hvor bl.a. vejrtrækning og grounding er basic-elementer, som der med fordel også kan benyttes i forhold til adfærd/miljøtræning.~ Equipage in Balance/ v. Claudette Holm, Møllevej 7, 6920 Videbæk / Mobil: + 45 20 74 40 42 ~