EQUIPAGE IN BALANCE


Rider in Balance ~ Kropsterapi

"Det, du træner mest..., - er det, du bliver bedst til..!"


Vi er alle påvirkede af de bevidste og ubevidste mønstre, som vi har med os gennem livet.

Det gælder desværre også ubalancer i kroppen. Såfremt du som rytter ikke er i balance i sadlen, har hesten ingen mulighed for at være det heller, da den vil kompensere i sin krop - og dermed er det skruen uden ende. 

Du vil ofte kunne mærke fysiske ubalancer i kroppen som begrænsninger. Måske er bækkenet eller korsbenet låst, - hoften roteret,- skuldrene kan ikke sænkes lige meget ..eller andre problematikker, som gør, at det rent fysisk ikke er muligt for rytteren at sidde lige, mærke sædebenene lige meget, - måske er det sværere at træde ned i den ene stigbøjle end den anden eller slappe af i kroppen pga. spændinger, som ikke er relateret til ridningen alene.

Andre gange kan det være mentale spændinger, der giver sig til udtryk fysisk, - som begrænser dig i at kunne bevæge dig frit og uden blokeringer. 

Heldigvis er der mulighed for forandring..                                               Velkommen til min værktøjskasse...!Kroppens historie


Det er vigtigt at kende sin krop i forhold til de udfordringer, den møder hver dag. Det være sig i dagligdagen, på arbejdet, i skolen eller i sadlen. Det hænder også at ryttere har en ufrivillig afsidning, som sætter spor i kroppen..

Din krop har en historie, som er vigtigt at anerkende og omfavne.

Ligesom vi gerne vil have hesten har kropsbevidsthed og ikke kun er til stede ' i hovedet' - er det vigtigt, vi har samme tilgang til os selv.

Det fantastiske er, at DU har mulighed for at være med til at påvirke historien fremadrettet ved at være bevidst om, hvor det vil være fordelagtigt at sætte ind i forhold til træning, smidighed, kondi, balance etc.

Samtidig er det vigtigt også at huske på det mentale mindset har en stor indflydelse på kroppen.

Et gammelt ordsprog gengiver disse vise ord:

'Det sindet fortrænger, husker kroppen..' 

Kropsterapi


Med fokus på at finde årsagen bag symptomerne,  er det er målet at hjælpe kroppen med at bryde de uhensigstmæssige mønstre, som kroppen tager med sig gennem livet.

Det sker  bl.a. gennem Fysiurgisk massage samt andre behandlingsteknikker, - såsom Kraniosakralterapi/ KST, Organmassage, Bindevævsmassage, Øreakupunktur, Laserterapi etc. Jeg lægger stor vægt på at behandlingen er så blid, - og samtidig effektiv som muligt. Du kan læse mere om  de forskellige behandlingsmuligheder ved at trykke på emnerne herover.

Du vil ofte kunne mærke en tydelig mærkbar positiv ændring i din krop allerede efter første behandling, - nogle gange skal der flere behandlinger til for at komme til bunds med kroppens udfordring.

Derfor vil hver enkel behandling være individuel og skræddersyet til dig.

Du vil efter behandlingen få gode råd til, hvordan du fastholder kroppens nye mønster.

Balance  ~ Træning 


Den følelse, du gerne vil mærke i sadlen, - er den følelse, som mentalt skal gennemstrømme din fysiske træning. 

Din fysiske balance starter et sted, - ved fødderne.En ubalance her vil skabe en ubalance op gennem hele kroppen.  Derfor er måden du bevæger dig - og står, - faktisk vigtigt. Nogle gange er det en fordel at bruge indlæg i skoene for at hjælpe kroppen på vej. Jeg anbefaler Align indlægssåler, som giver din fod de bedste muligheder for at styrke sige selv - uden at sålen gør det. Der er eks. ingen svangstøtte i. Du kan læse mere om  Align her.

Der findes mange træningskoncepter og muligheder. Jeg ser  bl.a. stor effekt af Franklin Method, som har stor fokus på Dynamisk Funktionel mekanik. Her er det mentale mindset ind over i forhold til udførelsen af forskellige øvelser, ligesom kropsbevidstheden øges markant. Det finder jeg meget givtigt og vigtigt i forhold til at være rytter.

 ~ Equipage in Balance/ v. Claudette Holm, Møllevej 7, 6920 Videbæk / Mobil: + 45 20 74 40 42 ~