Equipage in Balance


Rådgivning

Det rette valg.. ?


Hestens velfærd og trivsel er vigtigt at have i højsædet, når vi vælger at købe hest.

Der er mange ting at tage hensyn til - og mange valg, der skal træffes.

At holde hest kan være en dyr fornøjelse, - derfor kan der spares mange penge ved at bruge tid på at tage de rette beslutninger til glæde for dig - og din hest.

Det første vigtige valg er at købe den rette hest, som matcher dig og dine forventninger, hvorefter der kan tænkes i, hvorvidt der skal en købskontrakt, handelsundersøgelse, røngten, forsikring og sygeforsikring til..? 

Hvilke ønsker har du til din ridning/ brug af hesten? Er der ønsker omkring brug af ridebane, ridehal eller gode tur-muligheder? Har du ønsker om mulighed for undervisning? Hvilke muligheder er der for opstaldning, - boks/ løsdrift, foldtid?

Hvad skal jeg tænke på i forhold til grovfoder, krybbefoder? Hvad med udstyr til hesten, - hvad er vigtigt at forholde sig til her? Faste udgifter, hvor meget..?

Der er mange spørgsmål, der kan stilles og lige så mange svar.

Det vigtigste er investeringen i den rette hest, da de faste udgifter såsom opstaldning, smed/trimmer, foder og de årlige dyrlægebesøg er de samme uanset hestens tilstand, ung som gammel, velfungerende eller 'projekt'-hest.. Brug derfor god tid på dette - og lad ikke følelserne tage beslutningen alene.

Mange andre udgifter skal påregnes. Måske sadlen har brug for et eftersyn, - eller måske hesten ikke fungerer og derfor har brug for behandling - eller i værste fald bliver syg og kræver dyrlægebesøg. Det vil af samme grund derfor altid være en god idé at have hensat penge til disse uforudsete udgifter.

Det er derfor også godt at have et realistisk budget at handle udfra, så din drøm ikke bliver et økonomisk maridt.

De rette omgivelser i valget omkring opstalding og ridemuligheder er vigtige, da det er her dit åndehul vil være, når du er sammen med din hest. Besøg gerne forskellige opstaldningssteder, før du køber din drømmehest og mærk ærligt efter om du kunne se jer trives og vokse i disse omgivelser. Det er vigtigt, - både for dig og din hest!  

Mit eget sted..?


Ønsket og muligheden for at have hesten opstaldet lige på den anden side af stuehuset/gårdspladsen er ofte en drøm for mange hesteejere.

Det ER også fantastisk..!

Dette afkræver dog også mange valg og beslutninger.

Valg af ejendom, - fordele og ulemper?! Her kan det være en god idé at være opmærksom på beliggenhed af bygninger, jordforhold i forhold til græsfolde, mudder, anlæg af ridebane etc. Antal heste i forhold til ha, - muligheder for udvidelse, evt. ridebane/ridehal?

Indretning af opstaldningsform/ boks eller løsdrift - hvilket inventar? Anlæg af folde, - hvordan og hvilket hegn?  Anlæg af ridebane, valg af toplag?!

Beplantning af læhegn, - hvilke træer skal jeg vælge og hvilke skal jeg undgå? Markdrift, - 'To do or not to do' ?!

Der er udstukket nogle retningslinjer gennem 'Hesteloven' af 2017, omkring hold af heste, hvor nogle af disse emner berøres. Du kan læse mere om Hesteloven her.

Dog er der stadig mange spørgsmål, som kræver dybere svar.

Hvor meget (fri-) tid er du villig til at bruge - og har du til rådighed? Er du praktisk anlagt?! Hvad er dine forventninger ?!

Der er mange vedligeholds-opgaver på en landejendom, som tager meget tid - og som du skal kunne nyde at bruge tid/penge på. Ingen, der bor på landet, har oplevet at løbe tør for opgaver, -  derfor er det vigtigt, du er en type, der kan nyde at være i processen. 

Da der eks. ofte er en del flere bygninger, kræver det et større vedligeholds'budget end et hus i byen, - i hvertfald hvis man ønsker at fastholde vurderingen.

Derudover er der dagligt folde, der skal holdes opsyn med og ind i mellem justeres, - læhegn, der skal klippes tilbage, mødding, der skal tømmes, malerarbejde ude såvel som inde etc., -  udover den daglige pasning af de opstaldede heste.

Og så huske at nyde, hestene jo står der - lige ovre på den anden side af gårdspladsen.

Derfor er det vigtigt at være realistisk i forhold til flere faktorer, - og derfor bruge tid på at vælge de rigtige løsninger lige netop for dig, så drømmen også bliver din virkelighed!  

Hvad kan du forvente..?


Gennem forskellige uddannelser og mange års erfaring som underviser, adfærdstræner og behandler af heste, har jeg tilegnet mig en stor og bred viden omkring heste, - med såvel muskulære som mentale aspekter i mente, som du kan trække på ved køb af hest.

Uanset prisleje, er der forskellige forhold, som er vigtige at kende til, inden du køber hest, - det er derfor nyttigt at danne et bredt billede af, hvilken hest, der passer til netop dine ønsker, kompetencer og muligheder. Både du og din kommende hest har hver jeres rygsæk med jer af erfaringer og mønstre, - som et puslespil, der fremover gerne skal passe sammen som 'hånd i handske'.

Du har mulighed for at skræddersy rådgivningen efter dit behov. Mange køber med hjertet, - det er dog mindst lige så vigtigt at være helt ærlig overfor sig selv omkring egne evner og ønsker før køb, - her kan f.eks. coaching være nyttigt i forhold til, hvilken specifik hest, du egentlig leder efter.

Når du har fundet hesten - eller flere kandidater,  er der mulighed for at benytte min viden til at tjekke op på forskellige forhold, som kan være vigtige i forhold til dine ønsker.

En vurdering omkring hestens muskulære og mentale styrker og svagheder, blokeringer og mønstre, som kan give dig et overblik omkring hestens tilstand - og hvorvidt det passer til din rygsæk

________________________

Gennem uddannelse, forskellige lederjobs og egne erfaringer med køb og opbygning af hesteejendom har jeg stor erfaring med at tænke rationelle, praktiske og flotte løsninger i forhold til indretning af hestestald, foldanlæg, markdrift, anlæg af ridebane og vandrefolde etc.

Det er her vigtigt at vide, hvordan man spiller sine kort godt, da penge kan få hurtige ben at gå på indenfor dette felt.

Vi har her på Møllevang lavet meget selv, som du kan drage en stor fordel af, - vi deler nemlig gerne ud af vores erfaringer!

Da vi har både teoretisk og praktisk erfaring - har du et stærkt team, du kan spørge til råds.~ Equipage in Balance/ v. Claudette Holm, Møllevej 7, 6920 Videbæk / Mobil: + 45 20 74 40 42 ~